V domácich tyčinkách žiadne chemikálie, farbivá či spojivá nenájdete, všetky ingrediencie budete mať pod kontrolou vy! Tyčinky si môžete pripraviť v lise Della Casa alebo pečené, cereálne, RAW či bez lepku. Skombinujte oriešky, kokos, semienka, sušené ovocie či med – vašej fantázii sa medze nekladú. A hotové tyčinky ľahko uskladníte a prenesiete vo vreckách, priložených k lisu. Zdravá tyčinka, skvelá desiata! Viac inšpirácií nájdete na: www.tescoma.sk.

Ako urobiť tyčinky?

FlapJack s medom

Potrebujeme: 80 g zmiešaných ražných a pšenových vločiek, 80 g rozpusteného masla, 80 g sušených datlí a sliviek, 60 g medu, 50 g nesolených mandlí, 10 g strúhaného kokosu

Všetky suché suroviny posekajte nahrubo, pridajte tekuté ingrediencie (rozpustené maslo, med) a pripravte hrubšiu lepivú zmes. Zmes rozdeľte na šesťrovnakých častí, silikónové formičky naplňte tesne pod okraj a dobre utlačte.Formičky vložte do predhriatej rúry a pečte 20 – 25 minút pri 180 °C. Upečené tyčinky nechajte vychladnúť a ľahkým zatlačením na pružné dno ich z formičiek opatrne vyklopte.

Tip: Upečené tyčinky polejte rozpustenou čokoládou.

 

H&B