Zdá sa, že covidová pandémia tu bude ešte pár rokov, preto je nevyhnutné naozaj sa zamyslieť nad spôsobom života a vtesnať doň to, čo sme dlhé roky zanedbávali. Napokon, počet tragických prípadov nasvedčuje, že s našou imunitou to skutočne nie v poriadku…

Prevencia je najdôležitejšia, hovoria odborníci. Skúste, ak je to možné, byť na čerstvom vzduchu, kde je viac kyslíka. Choďte často do prírody, užitočný je najmä borovicový les. V decembri až januári sa v borovicových vetvách akumuluje najväčšie množstvo vitamínu C.

Pite citrónový a zázvorový čaj, pravidelne. V šípkach je tiež veľa vitamínu C. Prijímať by ste mali aj vitamín D. A aj keď ste doteraz nerobili a počúvate to stále, urobte to – do jedálneho lístka zaraďte ryby bohaté na vitamín D. Alebo si kúpte rybí tuk.

Lekári, čo sa rozhodli liečiť pacientov, ako MUDr. Janeková, a odporúčajú pravidelne dávky vitamínov:

  1. Vitamín C 1000
  2. Vitamín E (E)
  3. Vitamín D 2000 UI
  4. Zinok

A tiež – sadnúť si, ak sa dá, alebo sa prechádzať keď svieti slnko 15 až 20 minút a nechať lúče na seba pôsobiť, najlepšie  medzi 10.00 a 12.00 hodinou.

Denne by ste mali zjesť jedno vajce. Áno voľakedy bol taký slogan – denne jedno vajce, dnes je tu opäť, ale nie preto, aby robil reklamu, ale kvôli obsahu zložiek vo vajci.

Dôležitý je oddych. Dbajte, aby ste spali sedem až osem hodín. Pre niekoho utópia, no ak je to tak, skúste aspoň toľko odpočívať, relaxovať, nezaoberať sa ničím, uvoľniť sa, urobiť si pohodu.

O dôležitosti pitia tekutín počúvame tiež stále, ale… naozaj to má význam, vyplavujú z tela čo nepotrebuje a tým vlastne podporujeme jeho imunitu.

A dôležité tiež je, aby boli všetky jedlá, ktoré v chladných mesiacoch konzumujete, teplé. Takže žiadne šalátiky, a ak predsa, tak teplú verziu. Aby sa organizmus zahrial a získaval odolnosť.

Koronavírus a jeho pH

Pamätajte, že hodnota pH koronavírusu sa pohybuje od 5,5 do 8,5. Preto všetko, čo musíme urobiť, aby sme sa vírusu zbavili, je konzumovať zásadité jedlo, viac ako je množstvo vírusu.

Čiže konzumovať potraviny ako:

Zelený citrón – pH 9/9

Žltý citrón – 8,2 pH

Avokádo – 15,6 pH

Cesnak – 13,2 pH

Mango – pH 7/8

Mandarínka – 8,5 pH

Ananás – 12,7 pH

Pomaranč – 9,2 pH

A perlička na záver: citrón s teplou vodou zabije vírus skôr, ako sa dostane do pľúc.

H&B