Zahrejeme ťa drinkom
Tento rok je náročný, a tak častejšie vyhľadávame spôsob, ako si vytvoriť domácu pohodu. Najmä počas sychravej jesene a chladnej zimy. Započúvajte sa do praskania mrazu za oknom, obujte si teplé ponožky a potešte sa chutnými drinkami. Navrhli ich oceňovaní majstri barmani Tomáš Gyén a Marek Klčo.
Barmani, ambasádori značky, miešali drinky z novinky Nicolaus Vodka Ultra Jemná. Charakteristická je ešte jemnejšou a lahodnejšou chuťou, dosiahnutou dlhším odležaním a prístupom kyslíka. Až päťnásobné prevzdušnenie robí z vodky jemný a nadýchaný nápoj, ktorý sa výborne hodí práve do miešaných nápojov.
Ultra Mule
Suroviny:
6 cl Nicolaus Vodka Ultra Jemná
šťava z ½ citróna
zázvorové pivo Ginger Beer
Ozdoba:
plátok zázvoru a citrónová kôra
Spôsob prípravy:
Všetky suroviny nalejeme do servírovacieho hrnčeka, zasypeme ľadom a jemne premiešame.
Nicolaus Cinnamon Toddy
Suroviny:
6 cl Nicolaus Vodka Ultra Jemná
20 cl jablková šťava
1,5 cl škoricový sirup
1 cl citrónová šťava
škorica, klinčeky
Ozdoba:
citrónová kôra
Spôsob prípravy:
Všetky suroviny zohrejeme spolu v kanvičke a prelejeme do servírovacieho skla.
Ultra Grapefruit
Suroviny:
4 cl Nicolaus Vodka Ultra Jemná
2 cl medový sirup
grapefruitové plátky
10 cl šťava z bieleho grapefruitu
10 cl sóda
Ozdoba:
mäta, pomarančová alebo grapefruitová kôra
Spôsob prípravy:
Všetky suroviny nalejeme do servírovacieho skla, zasypeme ľadom a jemne premiešame.
Liptovský horúci nápoj med-zázvor
Suroviny:
5 cl Nicolaus Vodka Ultra Jemná
2 ČL medu
1 cl zázvorový sirup
1 cl citrónová šťava
citrón, zázvor
horúca voda
Ozdoba:
zázvor, pomarančová kôra
Spôsob prípravy:
Do pohára nalejeme všetky suroviny a zalejeme horúcou vodou.